BiH

PDP/SDS: Da li je helikopter RS-a u novogodišnjoj noći dovezao Cecu u Banju Luku

Off 171
Foto: Facebook
Iz Partije demokratskog progresa (PDP), te Srpske demokratske stranke (SDS) zatraženo je danas da vlast u Republici Srpskoj odgovori pod kojim je okolnostima helikopter RS-a u novogodišnjoj noći dovezao pjevačicu Cecu Ražnatović u privatni noćni klub u Banjoj Luci? Dokaze o korištenju helikoptera RS-a dala je sama pjevačica, objavivši fotografiju na Facebooku.

Iz PDP-a zahtijevaju hitan odgovor na pitanje za koje tačno potrebe je 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. godine korišten helikopter u vlasništvu RS-a, a koji je pod direktnom nadležnosti Kabineta entitetskog predsjednika Milorada Dodika.

“S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS-a dovezao pjevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćni klub, u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS-a tražimo da razjasni da li će i na koji tačno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let”, navodi se u saopćenju iz PDP-a.

SDS: Nezakonito korištenje javnih resursa RS-a

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su najoštrije osudili to što Vlada RS-a zloupotrebljava Helikopterski servis za potrebe dolaska pjevačice Svjetlane Cece Ražnatović na novogodišnji nastup u privatnom ugostiteljskom objektu u Banja Luci.

“O dolasku Cece Ražnatović, na nastup u privatni ugostiteljski objekat u Banja Luci, helikopterom plaćenim novcem građana RS-a, svjedoče fotografije i snimci na Facebook i Instagram profilima srpske pjevačice”, saopćeno je iz ove stranke.

Podsjećaju da je u avgustu 2017. godine Vlada zadužila RS za 9,4 miliona KM za kupovinu novog helikoptera.

“Kreditno zaduženje za novu letjelicu Helikopterskog servisa platit će građani RS-a. Pitamo Vladu da li građani iz svojih već odavno praznih džepova treba da plaćaju privatna putovanja pojedinaca. Krajnje je neprimjereno i nezakonito korištenje javnih resursa RS-a za privatne potrebe, a sve po nalogu Milorada Dodika koji je još jednom pokazao svu svoju bahatost i težnju da imovinu RS-a tretira kao svoj privatni posjed”, tvrdi se u saopćenju SDS-a.

Dodiku poručuju “da može kako hoće, ali ne može do kad hoće, jer 2018. godine promjene dolaze, a sa njima i preispitivanje višegodišnje bahatosti njega i njegove kriminalne družine”.

Related Posts