BiH

PDP o inicijativi za opoziv Vlade RS: Stanje u RS ne može biti gore, vrijeme je da ova Vlada ode

Off 42
00:36

Zamjenik šefa Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS-a Perica Bundalo izjavio je danas da parlament RS-a ima “istorijsku odgovornost da 31. maja smijeni Vladu RS-a, jer stanje u RS-u ne može biti gore, nego što je danas“.

-Vremena za čekanje više nema – ustvrdio je Bundalo na konferenciji za novinare u Banjoj Luci uz podsjećanje da su stranke Saveza za promjene zatražile da se u parlamentu 31. maja raspravlja o opozivu kabineta Željke Cvijanović.

Na tvrdnje predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika da 31. maja u parlamentu neće biti usvojen ni dnevni red s tačkom o nepovjerenju Vladi RS-a, Bundalo je rekao da će ako se to dogodi, smjena Vlade ubrzo nakon toga doći na dnevni red.

Uz inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS-a pripremili su, kaže, tzv. crnu knjigu u kojoj je više stotina argumentovanih činjenica koje govore o katastrofalnom stanju u RS-u, a na osnovu podataka zvaničnih institucija, što je dovoljna osnova da Vlada RS-a bude smijenjena.

Ukoliko bi Vlada RS-a bila smijenjena, kako navodi, u tom slučaju bi neka nova ili postojeća skupštinska većina izabrala novu.

-Svaka druga vlada bit će bolja od aktuelne. PDP je spreman da učestvuje u drugačijem kreiranju budućnosti RS-a i vrlo brzo ćemo predstaviti i tzv. bijelu knjigu s jasnim rješenjima koja treba da osiguraju dugoročnu stabilnost RS-a – kazao je Bundalo.
Tvrde da sve ovo ne rade zbog stranačkih već interesa građana i opastanka naroda u RS-u.

Poslanik PDP-a u NSRS Perica Bundalo izjavio je kako će koaliciona većina pokušati spriječiti održavanje Posebne sjednice o Inicijativi opozicije za opozic Vlade RS zakazane za 31.maj tako što će pokušati uticati na to da se ne izglasa dnevni red.

Bundalo je uvjeren da će sjednica ipak biti održana.Navodi kako se SNSD ovako ponaša kad god su na dnevnom redu teške teme koje pokazuju nerad i korupciju u Vladi i njenim institucijama.

Related Posts