BiH, Formiranje vlasti

Pavić: Ne odričemo se svojih poslanika, DNS očekuje učešće u vlasti u RS i BiH

Off 37
DNS se neće odreći svojih poslanika, kako je to javno zatražio Milorad Dodik, ali će još voditi pregovore na osnovu Sporazuma o koaliciji sa SNSD i SP, rekao je Marko Pavić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS), javlja dopisnik BHRT.

“DNS se ne može odreći svojih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske koje su izabrali građani. Ne smeta nam niko, pa ni predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, nego su nam smetali njegovi postupci koje je podržavao lider SNSD-a Milorad Dodik”, rekao je Pavić.

Međutim, tvrdi da DNS ni do sada nije dobio broj funkcija koje je trebalo da dobije Sporazumom.

Istovremeno je rekao da ne može u ovom trenutku reći da li podržava inicijativu Dodika da Radovan Višković bude mandatar za sastav nove Vlade, kad se ne zna da li će DNS biti dio vlasti.

Podsjetio je da DNS ima potpisan koalicioni sporazum za formiranje vlasti s SNSD-om i socijalistima i što se njih tiče, taj sporazum poštuju i ne misle od njega odstupati, ali da za to treba saglasnost i druga dva člana.

-Mislim da će razgovori teći upravo između te tri stranke – rekao je Pavić novinarima ističući i da SNSD ima snagu kojoj se niko ne može suprotstaviti

Istakao je da DNS ima najbolji izborni rezultat od svog osnivanja te očekuje da će biti stranka koja će raditi na stabilnosti RS-a, te učestvovati u vlasti i u RS i na nivou BiH.

Pavić je naveo da oni ranije nisu prihvatili privatizaciju Rudnika željezne rude “Ljubija” Prijedor, ali da nije tačno da su se zalagali da to preduzeće kupi “Mittal”, već samo traže, kaže, da ga kupe oni koji će nastaviti rudarski posao.
Od Vlade RS-a, kaže, traže takvu garanciju.

Related Posts