BiH, Mladi

Općina Novi Grad Sarajevo: Otvoreno klizalište u Centru “Safet Zajko”

Off 263
Općina Novi Grad Sarajevo i ove je zimske sezone stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila besplatno klizanje na otvorenom. Klizalište će biti otvoreno do 15. februara.

Ledena ploha, površine oko 350 metara kvadratnih, postavljena je u Centru “Safet Zajko”, gdje će klizači imati priliku uživati na ledenoj površini. Moći će je koristiti i stariji i mlađi sugrađani, s tim da djeca mlađa od šest godina mogu klizati samo u prisustvu roditelja, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Klizalište su danas, uz prisustvo velikog broja djece i njihovih roditelja svečano otvorili načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Ramiz Duraković, direktor Javnog preduzeća “Lokom”, koje u saradnji s Općinom realizira ovaj projekat.

“Navikli smo da u ovim zimskim mjesecima najmlađe stanovnike obradujemo klizalištem. Ovo je jedan mali gest da ambijent u našoj općini i gradu, u ovim zimskim mjesecima uljepšamo ovakvim sadržajem, kako bi naši najmlađi sugrađani uživali na ledu u danima koji su pred nama, a naročito u vrijeme raspusta”, rekao je načelnik Efendić.

Klizalište će biti otvoreno do 15. februara, a građani i posjetitelji Sarajeva moći će klizati radnim danima i vikendom od 10 do 21 sat. Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od jedne KM, koliko košta cjelodnevni najam klizaljki.

Related Posts