BiH

NSRS o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima

Off 72
Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske raspravljali su danas o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima koje donose nastavak reforme registracije privrednih subjekata i predviđaju uvođenje elektronskog servisa za investitore. Opširnije u javljanju Vladimira Šuška.

Tokom rasprave o ovoj tački dnevnog reda iz opozicionih redova pokrenuto je pitanje privilegiranih kompanija i naglašeno da je potrebno zabraniti poslovanje Republike Srpske sa privrednim društvima koja posluju iz offshore zona.

No, tokom dana glavna vijest u Skupštini je bila incident u kojem je sinoć oštećen automobil narodnog zastupnika PDP-a Draška Stanivukovića u njegovom dvorištu.

IZ PDP-a tvrde da je riječ o napadu sa potpisom mafije i da je ovo poruka narodnim zastupnicima da prestanu ukazivati na probleme ovog društva. Stanivuković je ponovo govorio o aferi pelene i najavio krivične prijave protiv glavnih aktera među kojima je i firma koja je najavila prijavu protiv Stanivukovića, demantirajući njegove tvrdnje.

 

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže