BiH

Novi MRI aparat u UKCS: Dijagnostika s maksimalnim učinkom

Off 47
Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS) danas je isporučen jedan od najsavremenijih MRI aparata, čijom će se nabavkom reducirati liste čekanja na tu vrstu dijagnostičkih pretraga. Aparat je vrijedan 1.800.000 BAM.

Novi aparat pripada generaciji najsavremenijih i nudi mogućnost dijagnostike s maksimalnim učinkom.

Montaža aparata počela je već danas, a očekuje se da će biti u funkciji od sredine narednog mjeseca.

“Uposlenici Klinike za radiologiju s nestrpljenjem su očekivali isporuku ovog aparata. Često smo imali probleme s kvarovima na starim aparatima, zbog čega smo bili onemogućeni pružiti usluge našim pacijentima. Novi aparat nam omogućava sve MRI pretrage – od osnovnih do najsloženijih, zahvaljujući kojem ćemo poboljšati kvalitetu zdravstvenih usluga za naše pacijente”, kazao je šef Klinike za radiologiju mr sc dr Fuad Zukić.

Rukovodilac Sektora tehničke službe Nurija Jusupović izjavio je kako su aparti koji su dosad korišteni stari više od 13 godina, zbog čega su se često kvarili.

“Novi aparat je jedan od najsavremenijih, te su samim tim njegove performanse daleko iznad performasi aparata koji se trenutno koriste. Nabavkom novog MRI aparata zamijenili smo jedan od ranije korištenih, čija je popravka koštala UKCS stotine hiljada BAM. Zahvaljujući pravilnoj strategiji rada, uštedjet ćemo novac koji ćemo pravilno usmjeravati na poboljšanje naših usluga”, kazao je Jusupović.

Prema riječima generalne direktorice UKCS-a prof. dr Sebije Izetbegović, očekuje se i isporuka GAMA kamere, najsavremenije u regiji. UKCS, navela je Izetrbegović, tako postaje lider u najsavremenijoj dijagnostici i terapiji, saopćeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Related Posts