BiH

Nevrijeme u BiH: Usporeno odvijanje saobraćaja

Off 159
Foto: BHRT
Snježne padavine ponovo su donijele probleme građanima širom BiH. U više navrata obustavljan je saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo – Mostar. Na terenu je reporter Anel Nurković koji se javio za Dnevnik 2 BHT1.

Također, na Jahorini je druga trka slaloma za djevojke pomjerena na 13.15 sati, saopćili su organizatori.

Evo kako izgleda Jahorina u 13:45. Snimak reportera BHRT-a Marka Tešanovića.


Evo snimaka i iz Sarajeva na glavnoj saobraćajnici Bulevar Meše Selimovića. Snimke zabilježio uposlenik našeg web portala Kerim Hurla.


Sarajevo pod snijegom


BIHAMK

Stanje na cestama 11. 02. 2019. u 14 : 30 sati

Zbog popriječenog teretnog vozila obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta M-17 Podorašac-Ivan.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu na dionicama Semizovac-Olovo, Travnik-Donji Vakuf i Mokro-Podromanija na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju usporeno.

Nove snježne padavine otežavaju saobraćanje u većem dijelu Bosne. Posebno skrećemo pažnju na dionice preko planinskih prevoja. Ugaženog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima:  Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno kao i na putevima koji od Livna vode ka Kamenskom, Kupresu i Mrkonjić Gradu. U ostalim predjelima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Za područje cijele BiH za danas je na snazi žuti meteoalarm zbog očekivanih jakih udara vjetra, kiše i snijega.

Prema prognozama meteorologa, duvaće jak vjetar, mjestimično olujni, brzine do 65 kilometara na čas.

Očekuje se da će u toku dana pasti od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom, dok je prognozirana visina novog snježnog pokrivača od 10 do 30 centimetara na planinama.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže