BiH, Izbori 2018

Naša stranka: Nećemo u koaliciju sa strankama odgovornim za stanje u BiH

Off 52
Foto: Arhiv
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je da ta stranka neće ući u koaliciju sa strankama koje su odgovorne za trenutno stanje u Bosni i Hercegovini, a među kojima je, kako je rekao, Stranka Demokratske Akcije (SDA).

”Našoj stranci je zadnje što treba da uradi jeste da ide sa strankama koje su odgovorne za stanje u Bosni i Hercegovini, pa SDA definitivno ne dolazi u obzir'”, rekao je Kojović.

Prema njegovim riječima, nikakvi pregovori još nisu počeli, a Našu stranku ne interesuju matematičke koalicije, fotelje i pitanja ko će biti ministri, te premijer.

Kako je rekao, u pregovorima i razmišljanjima, govoriće se i o sindromu preletača, a prema njegovim riječima, u Našoj stranci se to nije dešavalo.

“To se Našoj stranci nije dešavalo jer kandidujemo ljude kojima vjerujemo. To će biti jedan od najvažnijih problema u ovoj koaliciji, jer za ono što želimo raditi, potrebna nam je dominanatna i stabilna većina”, istakao je Kojović.

Kada je riječ o velikom broju nevažećih listića na proteklim izborima, Kojović je rekao da Naša stranka i njeni posmatrači rade sve što mogu kako bi spriječili krađu.

“Imamo svoje posmatrače. Radimo sve što možemo da spriječimo krađu, procenat nevažećih listića je ogroman i mi ćemo zahtijevati od CIK-a da nam ovaj put nakon izbora pokaže primjere nevažečih listića”, rekao je Kojović.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže