BiH

Mostar: Danas akcija “Freestyle mira”

Off 28

U okviru projekta “The Peace of Herzegovina Hip-Hop”, neformalna grupa mladih iz Mostara, Nevesinja i Livna danas u Mostar donosi “Flash Mob” akciju pod nazivom “Freestyle Mira” koji ima za cilj da okupi sve ljubitelje Hip-Hop kulture iz Mostara, Nevesinja, Livna i ostatka Hercegovine, saopštio je organizator. 

 
Akcija će biti održana na dvije lokacije: Muzički centar “Pavarotti”, gdje su domaćini volonteri projekta Plesni studio “Flash”, u periodu od 11.30 do 12.30 sati i Španski trg, u periodu od 13.00 do 15.00 sati.

“U Flash Mob-u će učestvovati članovi “PS Flash”, ali su dobrodošli i svi oni koji vole i afirmišu bilo koji element Hip-Hop kulture. Dobrodošli su svi oni koji žele provesti ugodno druženje sa svojim sugrađanima, Hip-Hop zaljubljenicima, sa kojima će imati priliku razmijeniti svoja znanja, iskustva i talente”, navodi se u saopštenju.

Tokom akcije snimaće se kadrovi za dokumentarni film “The peace of Herzegovina Hip-Hop”, koji je ujedno i finalni produkt samog projekta.

Organizatori napominju da će uslijed mogućih vremenskih neprilika aktivnost na Španskom trgu biti prolongirana.

Ovu akciju je podržao USAID-ov projekat “PRO-Budućnost” koji implementira “Catholic Relief Services” u partnerstvu sa Fondacijom “Mozaik”, “Caritasom” Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Related Posts