BiH

Ko je Edin Gačić za kojim traga cijela BiH?

Off 193
Već danima je javnost u Bosni i Hercegovini zgrožena informacijama o višestrukim ubistvima u našoj zemlji. Kako je moguće da je višestruki ubica i dalje na slobodi? Ko je Edin Gačić za kojim traga cijela BiH već danima? O ovoj temi u Jutru za sve BHRT-a govorio je Muhamed Ahmić, direktor psihijatrijske bolnice Sarajevo.

Potraga za odbjeglim ubicom Edinom Gačićem jutros je intenzivirana, rekao je policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović.

“Više od hiljadu pripadnika MUP-a jutros je na terenu. Najviše se traga na području Hadžića, a policijska akcija usmjerena je i prema Kiseljaku i Konjicu, jer je na tim područjima bilo najviše dojava”, rekao je Halilović.

On je apelovao da se građani, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju gdje Gačić boravi, jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Osim pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, juče je u pomoć stiglo i 130 policajaca iz drugih kantona. U potragu su uključeni i pripadnici Federalne uprave policije, Agencije za istrage i zaštitu i Obavještajno-bezbjednosne agencije.

Gačić je u bijegu od prošlog ponedjeljka, 4. februara, kada je u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića, a u sumnjiči se i da je u subotu, 9. februara, u Suhodolu kod Tarčina ubio i policajca FUP-a Mahira Begića.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže