BiH

KJKP ‘VIK”: Devet novih ekipa za otklanjanje kvarova

Off 17

Bageri, poluterenci, kamioni i novi radnici koje su ” Vodovodu u kanalizaciji” ustupile druga komunalna preduzećaod sutra kreću u rekonstrukciju i popravku vodovodne mreže u gradu u kojem je redukcija vode dostigla vrhunac.

 

Preduzeće “Vodovod i kanalizacija”, postupajući prema mjerama koje je usvojila Vlada Kantona Sarajevo, dobilo je pomoć drugih komunalnih preduzeća, ustupljeni su im radnici, oprema ili mehanizacija.

U saopćenju navode da su od preduzeća “Komunalac Hadžići” dobili bager, od preduzeća “Rad” bager i poluteretni kamion, od “Parka” bager, a od “Pokopa” poluteretni kamion i 15 radnika. Od “Toplana” ViK je dobio poluteretni kamion, od “Tržnica” svu raspoloživu mehanizaciju, a “Sarajevogas” se svojim punim kapacitetom u tehničkom i operativnom smislu stavio na raspolaganju ViK-u.

Uz pomoć kolega iz drugih komunalnih preduzeća oformljene su ekipe koje će raditi na otklanjanju kvarova i rekonstrukciji vodovodne mreže.

Sutra će raditi rekonstrukciju ulice Aleksandra Puškina, priključenje na mrežu u naselju Bistirik, rekonstrukciju i priključke veza u ulicama Logavina i Karpuzova.

Prema analizi zone sa trenutno najvećim brojem kvarova su Kobilja glava (naselja Pofalići, Velešići, Koševsko brdo, Ciglane i dio Vogošće), zatim zona Mojmilo-Hrasno i Dobrinja (naselja Grbavica, Dobrinja, Alipašino polje, Trg heroja, dio Pofalića, Otoka, Čengić vila), kao i zona rezervoara Igman (naselja Sokolović kolonija, Butmir, Ilidža, Stup).
Prioritetna zona u kojoj će se otklanjati kvarovi je Kobilja glava i to ulice Hasana Bibera i Isaka Samokovlije. U toku dana doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju naselja i ulica Velešići, Pofalići, te ulice Ruđera Boškovića, Humska, Zahira Panjete, Drinska, Pofalićka, Ivanjska, Skopljanska, Orašačka, Muhameda Redžovića, Hasana Bibera i Isaka Samokovlije, saopćeno je iz ViK-a.

Related Posts