BiH

Kabinet Izetbegovića: Tanjug u službi narušavanja odnosa između BiH i Srbije

Off 136
Novinska agencija Tanjug nije slučajno pogriješila, nego iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi između Bosne i Hercegovine i Srbije, navodi se u današnjem saopštenju iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića povodom načina na koji je novinska agencija Srbije prenijela dijelove intervjua koji je Izetbegović dao Dojče Veleu (Deutsche Welle).

Netačno, izvan konteksta i tendenciozno prenošenje izjave, navodi se u saopštenju iz Izetbegovićevog kabineta, izazvalo je seriju neprimjerenih i predimenzioniranih reakcija.

“Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Dojče Veleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave”, upozorava se u saopštenju.

Dodaje se da je uredništvo Tanjuga iz Izetbegovićevog kabineta upozoreno da informacija koju su prenijeli ne odgovara istini, u šta se, kako se u saopštenju precizira, lako uvjeriti pregledavanjem videointervjua koji je dostupan cjelokupnoj javnosti.

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića navode da postupanje novinske agencije Srbije tumače u kontekstu “kreiranja loše atmosfere uoči posjete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu”.

“Umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine. Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogriješio, nego da iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije, te baci sjenka i kreira loša atmosfera uoči posjete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu”, navodi se u saopštenju iz Izetbegovićevog kabineta.

Related Posts