BiH

Izetbegović: Mogućnost rješenja za Mostar do kraja godine

Off 51

Lider SDA Bakir Izetbegović najavio je danas u Mostaru mogućnost rješavanja pitanja neodržavanja izbora u Mostaru do kraja 2017. ili do proljeća 2018. godine u paketu sa ostalim spornim pitanjima iz Izbornog zakona BiH.

Bakir Izetbegović koji je i bošnjački član Predsjedništva BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić sastali su se danas u Mostaru sa predstavnicima SDA sa gradskog i kantonalnog nivoa, te grupom privrednika. Tema razgovora bili su ulaganja u privredu i otvaranje novih radnih mjesta na ovom području.

“Došli smo vidjeti šta vlast na gradskom, entitetskom i na nivou BiH može učiniti zajedno s privrednicima da ubrzamo ekonomski oporavak ovoga dijela BiH”, rekao je Izetbegović.

Premijer FBiH Fadil Novalić istakao je da je rukovodstvo SDA došlo u Mostar sa predstavnicima najjačih kompanija, kako bi se vidjelo da li mogu investirati u Hercegovinu.

“Pokušaćemo da nekim potpornim mehanizmima lokalne vlasti i Vlade FBiH privolimo kompanije da ovdje investiraju”, naveo je Novalić.

On je dodao da se Vlada jako trudi da investira u Hercegovinu, ali da ima problema.

Lider SDA Bakir Izetbegović najavio je danas u Mostaru mogućnost rješavanja pitanja neodržavanja izbora u Mostaru.

“Ne bih da zadajem neke prebrze rokove. Imamo hrvatske zahtjeve kada je riječ o Izbornom zakonu BiH. Ne možemo rješavati samo ono za što je zainteresovana jedna etnička grupa. Radićemo to u paketu. Iskombinovaćemo jedan dobar paket i završiti do kraja ove godine, a najdalje do proljeća 2018. godine”, rekao je Izetbegović.

On je naglasio da SDA nikad nije bila na fonu podjele Mostara.

“SDA se borila za jedinstven Mostar i za jedinstvenu BiH. Ne znam uopšte odakle takve floskule. Mi smo za ravnopravnost Bošnjaka u Mostaru i na tome ćemo istrajati”, poručio je Izetbegović.

Related Posts