BiH

Ivanić sutra o odluci, Čović smatra da su narušeni odnosi u BiH

Off 83

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić sutra će se izjasniti o najavi  pokretanja zahtjeva za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.  Član Predsjedništva Dragan Čović izrazio žaljenje što je ova odluka donesena bez konsenzusa.

Obraćanje Mladena Ivanića medijima, kako je rečeno Feni, najavljeno je sutra a 12.00 sati u njegovom kabinetu u Banjoj Luci.

Njegov kolega, član Predsjedništva iz reda hravrtskog naroda Dragan Čović izrazio je žaljenje što je odluka o pokretanju revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije, kao jedna važna odluka, donesena bez konsenzusa, posebno, jer to nije u skladu s onim kako su se politički predstavnici opredijelili da će djelovati.

“To nije dobro za institucionalnu ravnotežu i odnose na čijoj smo izgradnji naporno radili u proteklom periodu. Budućnost ove zemlje zavisi od kvaliteta unutrašnjih odnosa koje ćemo izgraditi, a oni se ne mogu unaprijediti na ovakav način”, rekao je Čović medijima.

On smatra da jednostrano djelovanje i odlučivanje ne vodi stabilnosti i prijeko potrebnom pomirenju.

“Ne bih želio povrijediti nikoga, ali moramo biti svjesni okruženja u kojem živimo te da je, nažalost, ovakva odluka unijela nepotreban nemir i vidno narušila odnose unutar BiH”, rekao je Čović.

 

Član Predsjedništva Bakir Izetbegović  večeras je objavio da je će sljedeće sedmice biti podnesen zahtjev za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

 

 

 

Related Posts

Arhiva

Maj 2018
P U S Č P S N
« apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031