BiH, Ekonomija

Imenovan novi NO Aluminija d.d. Mostar

Off 74
U Mostaru je održana redovna Skupština dioničara Aluminija d.d. Mostar. Aluminijevi dioničari, zbog isteka mandata, razriješili su dužnosti svih sedam članova Nadzornog odbora Društva. Godišnji izvještaj o poslovanju Aluminija za 2017. godinu nije usvojen. O ovoj temi, gostujući u Regionalnom dnevniku BHRT-a, govorio je pomoćnik ministra za energetiku u Vladi Federacije Marinko Bošnjak.

Novi članovi su: u ime državnoga kapitala FBiH Zdenko Klepić, Igor Planinić i Vedran Smiljanić, u ime Vlade RH Ilo Baković te u ime malih dioničara ŽeljkoDamjanović, Željko Filipović i Samir Anić.

Inače, predstavnici kapitala Vlade FBiH imenovani su na tromjesečno razdoblje, odnosno do provedbe procedure za imenovanje tri člana NO-a na puni mandat, dok su preostala četvorica imenovana na četverogodišnje razdoblje. Podsjećamo, vlasnički udio Vlade FBiH (44%) u prethodnomu su sazivu zastupali dr. sc. Zdenko Klepić, Dalibor Miloš i Zoran Pandža, male dioničare (44%) Davor Ramljak, Branko Sesar i Samir Anić, a kapital Vlade RH (12%) Ivica Martinić.

Dioničari danas nisu usvojili Godišnje izvješće o poslovanju Aluminija za 2017. godinu koje je uključivalo Financijsko izvješće, Izvješće vanjskoga revizora, Izvješće Odbora za reviziju i Izvješće o radu Nadzornoga odbora za 2017. godinu.

Ujedno su Upravu i Nadzorni odbor Društva zadužili žurno poduzeti sve aktivnosti i mjere na otklanjanju primjedbi iz Revizije financijskih izvješća za 2017. godinu, sve s ciljem otpočinjanja provedbe mjera iz usvojenoga Plana restrukturiranja Društva koje su nužne za osiguranje adekvatnosti kapitala.

Sudionici u radu Skupštine danas su, većinom glasova, u Odbor za reviziju Aluminija imenovali dr. sc. Josipu Grbavac, Draganu Parmać i Zorana Pinjuha, dok su za neovisnoga revizora izabrali tvrtku Ekus d.o.o. Široki Brijeg.

Related Posts