BiH

Govedarica: Ne postoji razlog za “let” Cece Ražnatović

Off 47
Vukota_Govedarica
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica smatra besramnim prevoženje pjevačice Svetlane Ražnatović helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske na privatnu novogodišnju žurku u Banjaluku, te ističe da poštuje njen humanitarni rad, ali da to ne znači da se humanost može tretirati na takav način.

Govedarica je naglasio da je Narodna skupština RS u aprilu prošle godine dala saglasnost za kupovinu novog helikoptera vrijednog 9,4 miliona KM, te da su iz Vlade Republike Srpske tada ukazivali da je helikopter neophodan za policijske i medicinske svrhe, ali i za prevoz zvaničnika, saopćeno je iz SDS-a.

“Da nije Ceca kandidat za novog ministra unutrašnjih poslova ili za direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske? Ili je ona zvaničnik Republike Srpske?”, pita Govedarica.

On je dodao da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi Vlada slala helikopter po Ražnatović, s obzirom na to da je u Banja Luku dolazila zbog privatne zabave.

Helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske nisu imali nijedan registrovan prekogranični let 31. decembra 2017. godine, te s toga nisu tačne tvrdnje koje su se pojavile u javnosti da je helikopterom ovog servisa iz Srbije u Srpsku doputovala pjevačica Svetlana Ražnatović, saopćeno je jučer iz Servisa.

U saopćenju je navedeno da je trenažni let iznad Banja Luke realiziran u znak zahvalnosti Ceci Ražnatović za humani gest koji je najavila, a riječ je o njenoj odluci da dio prihoda od novogodišnjeg koncerta u Banja Luci uplati u humanitarne svrhe.

Related Posts