BiH, Sud i tužilaštvo, Vijesti

Formiran predmet o vrbovanju pripadnika selefijskog pokreta

Off 112

U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine forimiran je predmet koji je dat u rad tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će poduzeti žurne aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, a koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte prilog reporterke BHRT-a Murise Dučanović-Šljivar.

U okviru predmeta bit će ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima a o kojima tužiteljstvo nije informirano niti su dešavanja prijavljena Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić bit će pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijima, a o kojima Tužiteljstvu nije podnesena nikakva prijava niti izvještaj od nadležnih agencija za provođenje zakona, saopćeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine odlučno je u borbi protiv svih vidova kaznenih djela iz svoje nadležnosti, a posebno kaznenih djela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na sigurnost građana Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

Related Posts