BiH

Dunović: Tufekčiću,počnite raditi svoj posao- zahtjevi boraca su opravdani

Off 85
Tufekčiću, počnite konačno raditi svoj posao i prestanite prebacivati odgovornost na druge, a sve zbog svog neznanja, nerada i manipulacije boračkom populacijom. Niko nema pravo ignorisati opravdane zahtjeve boraca, poručio je potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović.

Dunović navodi kako je”u proteklom periodu je vidljivo kako najčešće Jasenko Tufekčić demantuje Jasenka Tufekčića, te da   ne postoji način da ga še iko ozbiljno shvati.

Kako je u jučerašnjem  obraćanju,  Tufekčić, nakon (ponovljene) sjednice Komisije, između ostalog, izjavio je da će naredne sedmice tražiti sastanak sa više predstavnika izvršne vlasti Federacije BiH, pa je spomenuo i potpredsjednika FBiH, Dunović  mu javno poručuje da on nema nikakve ingerencije, kao predsjednik komisije u zakonodavnom organu, sazivati sjednice sa nosiocima izvršne vlasti.

Navodi i kako bi mu “ovo  neznanje   bilo i oprošteno, da u cijeloj priči nije izgubio, ako ga je ikada i imao, senzibilitet za boračku populaciju. U vremenu kada njemu lično demobilisani borci poručuju da je loše obavio svoj posao, on proziva one za koje smatra da bi sa njim trebali nešto dogovarati i pregovarati.

“Tufekčiću, počnite konačno raditi svoj posao i prestanite prebacivati odgovornost na druge, a sve zbog svog neznanja, nerada i manipulacije boračkom populacijom. Ovom prilikom poručujem borcima da svoja elementarna ljudska prava moraju i trebaju tražiti od onih koji im već dvadeset i tri godine beskrupulozno lažu. Svi vaši zahtjevi su opravdani i niko nema pravo da ih ignoriše i njima manipuliše”, poručio je potpredsejdn ik Federacije BiH Milan Dunović. 

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radio - televizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže