BiH, Religija

Dragan Čović na božićnom prijemu: Okrenimo se novoj budućnosti!

Off 303
U zgradi institucija BiH održan je božićni prijem koji je organizirao predsjedavajući predsjedništva BiH Dragan Čović. On je prisutne pozvao da se okrenu “novoj budućnosti.

“Domovina se neće sama osloboditi ratnih boli, okrenimo se oko sebe. Neka nam blagdani budu podsticaj da se okrenemo novoj budućnosti. Da učinimo svoju domovinu ljepom za život. Sretan Božić”, rekao je Čović obraćajući se prisutnima na božćićnom prijemu.

Čović je rekao da BiH neće sama od sebe postati bolja, pravednija, organiziranija, razvijenija, evropski integriranija, te da to moraju osigurati oni koji je vode.

“Ova naša domovina neće sama od sebe postati tolerantnija prema svim različitostima koje je prožimaju, neće se sama od sebe osloboditi ožiljaka rata i ratne boli koji se osobito ovih dana ponovo proživljava. Mi smo pozvani da to napravimo”, kazao je Čović.

U zgradi institucija BiH, pozivu Dragana Čovića da prisustvuju prijemu povodom blagdana Božića odazvale su se brojne zvanice iz političkog, kulturnog, diplomastskog i akademskog života Bosne i Hercegovine.

Related Posts