BiH

Davor Dragičević: Iza Davidovog ubistva stoji RS

Off 184
Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, rekao je danas u Banjoj Luci da će taj slučaj završiti u sudu u Strazburu, jer, mišljenja je, nadležne institucije Republike Srpske (RS) ne žele da ga riješe.

Kaže da je “njegov sin ubijen, a da čitav MUP RS-a zna ko ga je ubio“.

“Iza ubistva Davida Dragičevića stoji RS i ovaj slučaj se može riješiti za dva minuta i ne treba nikome ni izbori ni predizborna kampanja”, kazao je Dragičević na konferenciji za novinare, na kojoj je prikazan i video u povodu šest mjeseci od Davidovog stradanja.

Naveo da on nije umiješao politiku u sve ovo.

“Zna se ko je umiješao politiku u ovaj slučaj”, rekao je Dragičević.

Rekao je da će 5. oktobra doći “kod sina na trg, pošto na groblje ne može”.

Davor Dragičević je ponovio da je njegov sin “otet u centru Banje Luke, šest dana silovan, maltretiran, masakriran i na kraju bačen u kanalizaciju s jasnom porukom nalogodavaca, egzekutora šta se svima može dogoditi, ukoliko budu protiv njih“.

Vlastima i opoziciji je poručio “da je stvarao RS i nije njen rušitelj, ali ne želi da živi u sistemu koji već šest mjeseci zataškava organizovano ubistvo 21-godišnjaka“.

Rekao je i da je svjestan da će, kako se bliže izbori, biti “sve veći pritisak lično na njega i članove grupe ‘Pravda za Davida'”.

Ovom prilikom predstavljeni su i dokumenti koji, kako je rečeno, osporavaju sve što je izrečeno na konferenciji za novinare u banjalučkoj policiji 26. marta, nakon što je pronađeno beživotno tijelo Davida Dragičevića.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže