BiH

Čajniče: Uz pomoć policije, Mašić preuzeo dužnost v.d. direktora ŠG “Vučevica”

Off 416

U Čajniču je jutros Neđo Mašić, uz podršku policije kao novoimenovani vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva ‘Vučevica’,  ušao u upravnu zgradu ovog javnog preduzeća i tako preuzeo dužnost.

Čajniče je danas bilo pod policijskom blokadom. Uz pomoć pripadnika MUP-a RS , jutros je u upravnu zgradu Šumskog gazdinstva Vučevica, ušao novoimenovani vršilac dužnosti direktora Neđo Mašić, inače  čelnika lokalnog SNSD-a.

Ovu informaciju potvrdio je generalni direktor Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” Risto Marić.

“Istina je da su Mašić i Komisija za primopredaju dužnosti jutros u 7.00 časova ušli u prostorije ovog Šumskog gazdinstva i izvršili primopredaju dužnosti i popis koji je, prema zakonu, predviđen”, rekao je Marić.

Marić je naveo da su ga juče kontaktirali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kada su se i dogovorili da jutros budu pozvani Mašić i Komisija za primopredaju dužnosti da bi se izvršila primopredaja dužnosti direktora.

On je naveo da je radnicima rekao da će Mašić, koji će narednih 60 dana biti na funkciji vršioca dužnosti generalnog direktora, uz asistenciju policije ući u upravnu zgradu htjeli to oni ili ne.

Radnici već danima negodujui zbog njegovog izbora, braneći struku, jer sumnjaju u njegove kompetencije, s obzirom na to da je građevinski radnik, kažu u Sindikatu šumarstva.

Marić je podsjetio da je na zahtjev radnika posjetio Šumsko gazdinstvo “Vučevica” u Čajniču kojima je poručio da je Mašić izbor političkog subjekta kome to mjesto pripada.

“Tada sam rekao radnicima, ako je prethodni direktor došao na nečije mjesto i 12 godina bio direktor, u čemu je problem da na njegovo mjesto dođe drugi čovjek”, kaže Marić.

Prema njegovim riječima, politike su se dogovorile da će Mašić ispred SNSD-a vršiti funkciju direktora Šumskog gazdinstva “Vučevica”.

Bivši direktor Vučevice Slobodan Pejović, i novoimenovani v.d. Neđo Mašić su kadrovi SNSD-a. Mašić je za sutra najavio press konferenciju na kojoj će se očitovati, o događajima u Čajniču.

 

 

Related Posts