BiH

Borenović: Dodik me može ućutkati, možda, likvidacijom, ali se ne bojim

Off 72
Branislav Borenović

 Predsjednik RS-a Milorad Dodik  može me ućutkati nekim sredstvima, možda,   likvidacijom, ali   se ne plašim, rekao je danas u Banjoj Luci Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, odgovarajući na Dodikove  optužbe da opozicija nema racionalan stav, te je poručio  da je u svakom trenutku spreman na TV duel o tome čija imovina je vrijednija.

Reakcija je to na sinošnju Dodikovu izjavu da njega ne zanimaju stranci i šta oni kažu, kao što zanimaju Borenovića, Govedaricu, Crnatka i ostale koji se pogube pred strancima, nemaju racionalan stav, već imaju potrebu da se pokažu i dokažu.

“Zašto pred njima ne kažu da BiH ne funkcioniše, da ne izmiruje svoje obaveze, već pričaju na Republiku Srpsku i napadaju sve što je u Srpskoj? Na taj način oni kao indijsku svetu kravu čuvaju svoje fotelje i svoje sitne karaktere za male pogodnosti koje dobijaju u Sarajevu. To su te junačine koje nama danas pokušavaju da predstave da se bore za nacionalne interese”, istakao je Dodik sinoć u emisiji “Pečat” na RTRS-u.

Lider PDP-a Branislav Borenović je na pres konferenciji u Banja Luci izjavio da tezu o njegovoj eventualnoj likvidaciji iznosi hipotetički i da nema konkretna saznanja o tome da neko sprema njegovu likvidaciju.

Lider PDP-a Branislav Borenović poručio je da je spreman da predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na Radio-televiziji Republike Srpske ili bilo kojem drugom mjestu argumentovano iznese sve činjenice i podatke o imovini koju posjeduju.

 Borenovićeva  kuća i Dodikove vile

Borenović je rekao da će to uraditi sa zadovoljstvom, da je spreman da uporedi svoju kuću od 150 metara kvadratnih sa garažom na placu od 390 metara kvadratnih i Dodikove “kuće, vile, objekte, desetine hiljada kvadrata zemlje”.

On je dodao da je spreman da pokaže papire o imovini i da se uporedi ko je i na koji način platio i izgradio kuću, kako je ko zaradio novac za to i da li su plaćeni porezi.

“To će biti obaveza svih nas vrlo brzo kada se usvoji zakon o porijeklu imovine. Ako je iole hrabar i siguran u sebe neka ga on /Dodik/ predloži, mi ćemo ga podržati”, rekao je Borenović na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je poručio da će svoju imovinu prvi dati na ispitivanje, te da je njegov otac imovinu stekao kroz dobit iz privatne firme na koji je platio porez.

Borenović je naglasio da Dodik ne bi trebalo da pominje njegovu porodicu, jer ni on nikada nije pominjao ničiju porodicu, te dodao da se Dodik obrušio na njegovog oca koji je u ratu bio vojnik.

Gdje su milijarde KM?

Istakao je da će Dodik morati dati odgovore na brojna pitanja, poput toga da li je platio sve obaveze prema Republici Srpskoj u sticanju imovine, kao i na to gdje su milijarde KM.

Borenović je poručio da ga Dodik ne može kupiti i da će nastaviti borbu protiv njegove politike, koju je ocijenio pogubnom za RS.

Poručio predsjedniku RS da ga “bude sramota svake riječi koju je rekao” i ponovio da je spreman da na bazi argumenata o svemu ovome razgovaraju.

Lider PDP-a je naveo da je bio na pregovorima o Butmirskom paketu i da je u ime PDP-a rekao da odbija taj paket, a da je Dodik tada rekao da su on i SNSD, čiji je lider, za NATO, da bi nakon pregovora pred kamerama rekao da je protiv.

Borenović je ocijenio da to razotkriva Dodikovu lažnu priču i lažni patriotizam.

Borenović je Dodiku poručio da bi trebalo “predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović pomoći da savlada prvi razred osnovne škole, jer je nemoguće da nešto pojeftini za 113 odsto i da se produži život penzionerima”.

On je Dodika pozvao da pročita obrazloženje opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi i da kaže šta nije tačno u 200 strana te inicijative koju su predali u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radio - televizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže