BiH

BIHAMK: Oprez zbog mokrog kolovoza

Off 9

U većem dijelu Bosne i Hercegovine kolovoz je jutros mokar i klizav, dok na pojedinim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Izdvajaju se magistralni puteve: Drvar-Bosanski Petrovac (Oštrelj), Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj) Teslić-Kotor Varoš (Borja), Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula) i Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ. Otežano se saobraća i magistralnim putem preko Romanije, a za teretna vozila s prikolicom i šlepere na tom putu trenutno je zabranjeno kretanje.

Snježnih nanosa ima na regionalnom putu Travnik-Banja Luka (preko Skender Vakufa), tako da se ovim putem ne preporučuje kretanje. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima mogući su nailasci na poledicu.

Apeluje se na vozače da voze opreznije i da na putovanje, posebno preko dionica u višim predjelima, ne kreću bez zimske opreme.

Na jugu zemlje saobraća se po pretežno suhom kolovozu.

Od puteva s izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvaja se autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralni putevi: M-18 Sarajevo-Semizovac, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prijelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se, tokom dana, sporije saobraća.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati), saopšteno je iz BIHAMK-a.

Related Posts