BiH

BIHAMK: Normalizovan saobraćaj na putu Brčko-Bijeljina

Off 75
Nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nesreće, saobraćaj je normalizovan na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina (na dionici Brčko-Vršani), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Ugaženog snijega i leda na kolovozu ima na putevima: Sarajevo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Gacko-Tjentište, Priluka-Glamoč-Mlinište, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i na širem području Bosanskog Grahova i Romanije. Poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini upozoravamo na moguću opasnost od snježnih lavina.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Related Posts