BiH

Banjaluka: Sindikat “ArcelorMital” protiv prodaje Ljubije firmi “Izrael investment Grup”

Off 79

Predstavnici sindikalnih organizacija “ArcelorMital” iz Prijedora i Zenice pozvali su danas poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) da dobro razmotre sve činjenice u vezi sa prodajom akcija Rudnika željezne rude (RŽR) “Ljubija” i donesu pravu odluku koja će radnicima obezbijediti poslove i dovesti do prosperiteta.

Sindikalisti tvrde da su zabrinuti za svoju egzistenciju, jer u kompaniji “Izrael investment grup”, kako kažu, ne vide ozbiljnog proizvođača željezne rude kao što je to “Mital”.

Na konferenciju za novinare u Banjoj Luci nenajavljeno je došao i direktor kompanije “Izrael investment grup” Evgenij Zotov, čiju je ponudu Vlada RS prihvatila.

On je predstavnicima sindikata i novinarima pokušao da objasni kako ima ozbiljne namjere.

Zotov je naglasio da se bavi rudarstvom više od 20 godina i da garantuje svim radnicima u zajedničkom preduzeću da će imati posao.

“Nudimo ulaganje u razvoj Ljubije i Tomašice, a neka ‘Arcelor Mital’ radi u Omarskoj”, rekao je Zotov.

Konferencija za novinare pretvorila se, potom, u verbalni sukob. Dok je Zotov pokušavao da objasni da je njegova ponuda bolja, sindikalci su ga napadali, tvrdeći da je “riječ o prevari”.

Predsjednik Sindikata “ArcelorMital” Prijedor Milanko Stojnić rekao je da poslanici treba da donesu odluku u interesu građana RS i radnika, dok prvi čovjek sindikata te kompanije iz Zenice, Zuhdija Kapetanović, kaže da je interes radnika opstanak kompanije i radnih mjesta, kao i nastavak zapošljavanja.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radio - televizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže