BiH

Banjaluka: Inovirana strategija reforme javne uprave na čekanju

Off 19
Predstavnici Bosne i Hercegovine obavjestili su danas delegaciju Evropske komisije u Banjaluci, na Trećem sastanku Posebne grupe za reformu javne uprave, da naša zemlja, zbog protivljenja Vlade Republike Srpske (RS), još nije ispoštovala jednu od ranijih preporuka i obaveza – usvajanje Inovirane strategije reforme javne uprave, javio je reporter BHRT-a Ljubiša Davidović.

Koordinator za reformu javne uprave Dragan Ćuzulan podsjetio je da su vlade Federacije BiH i Brčko distrikta još prošle godine usvojile ovaj dokument, ali da je, kako bi on bio finalizovan, potrebno da ga usvoji i Vlada RS.

Ćuzulan je dodao kako ohrabruje današnja najava predstavnika Vlade RS da bi ovaj dokument ipak mogao biti usvojen u narednih nekoliko sedmica.

„Ukoliko i dalje bude postojao otpor reformi Bosna i Hercegovina će sigurno izgubiti i novac koji je odobren i namjenjen iz sredstava IPA fonda. Nadalje, nastavak reforme javne uprave je značajan za BiH, jer se njome poboljšavaju kapaciteti za prilagođavanje našeg zakondavstva evropskom, ali i radi ubrzanja otpočinjanja pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom“, rekao je Ćuzulan.

Related Posts