Vijesti

“Auto show” danas i sutra u Sarajevu

Off 28
Foto: Arhiv
Dvodnevni “Auto show” u okviru “Akcije za sigurnost na cestama”, koji je organiziralo Udruženje “Auto 4×4 Club”, počeo je danas na Trgu djece Sarajeva, a posjetioci mogu vidjeti trkaća vozila, oldtimere, nova vozila te opremu saobraćajne policije i BIHAMK-a.

Organizator “Auto Showa” Mirko Gerh istakao je da ta akcija ima za cilj smanjenje broja saobraćajnih nesreća sa najtežim posljedicama, za pet posto.

Naglasio je da u BiH u saobraćajnim nesrećama godišnje pogine oko 400 osoba, a da ih oko 11.000 bude povrijeđeno.

Pored Sarajeva, dodao je Gerh, manifestacije će biti održane u Banjoja Luci, Mostaru, Zenici, Brčkom, Bijeljini i Tuzli.

Akciji su se priključili i pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), koji su razgovarali sa zainteresiranim građanima o svemu što ih zanima kako bi se smanjio broj automobilskih nesreća.

Viši inspektor MUPKS-a Hasan Dupovac ističe da i ove godine sudjeluju u akciji koju provodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu rezolucije Ujedinjenih nacija.

“Izložili smo dva vozila, policijski ‘presretač’ i motocikl, ali i specijalni radarski uređaj koji nadzire i evidentira počinioce prekršaja bez zaustavljanja automobila”, rekao je Dupovac.

Policajci su danas dijelili i letke kako bi još jednom upozorili građane na pogubnost nepropisne vožnje,  s namjerom da se smanji broj nesreća i spase ljudski životi.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže