Суд и тужилаштво

Почело поновно суђење Сањину Сефићу и другима

Off 5

Суђење Сањину Сефићу, који се терети да је 10. октобра прошле године у сарајевској улици Змаја од Босне аутомобилом усмртио студентице Селму Агић и Едиту Малкоч, након чега је побјегао с мјеста несреће, данас је у Кантоналном суду Сарајево (КСС) почело изнова.

До овога је дошло усљед протека времена дужег од 30 дана од посљедњег рочишта одржаног у овом предмету.

Уз Сањина Сефића, оптуженог за тешка кривична дјела против сигурности јавног промета и кривично дјело – неуказивање помоћи особи повријеђеној у саобраћајној несрећи, оптужницом у овом предмету обухваћени су и Сањинова сестра Сара Сефић, као и Дино Алић, Амар Салиховић и Сауд Нишић који се терете за помагање починитељу након извршења кривичног дјела.

Будући да је суђење формално почело поново, заступница Тужитељства КС-а прочитала је оптужницу којом се Сањин Сефић терети да је 10. октобра 2016. године, у вечерњим сатима, у улици Змаја од Босне у Сарајеву, “голфом 6”, крећући се брзином од готово 105 километара на сат и притом прошавши кроз црвено свјетло на семафору усмртио студентице Селму Агић из Бугојна и Едиту Малкоч из Босанске Крупе, након чега је побјегао с мјеста несреће.

Његова сестра Сара, те Алић и Салиховић, терете се да су исту ноћ помогли Сањину да побјегне из БиХ, тако што су га, како се у оптужници наводи, превезли до Граничног прелаза “Увац”, након чега је Сефић постао недоступан бх. органима гоњења, те тиме починили кривично дјело – помоћ починтељу након извршеног кривичног дјела.

У августу свједоче очеви страдалих студентица

Истовремено, Нишић се терети да је помогао Сари Сефић, Алићу и Салиховићу након извршења кривичног дјела.

Првооптужени Сефић је 12. октобра 2016. године ухапшен у Новом Саду и, након провођења екстрадицијског поступка, 9. јануара ове године изручен правосуђу БиХ.

Оптужени су на упит предсједавајућег Судског вијећа да се изјасни у вези с кривицом, казали да остају код ранијих навода када су се изјаснили да нису криви за кривична дјела која им се стављају на терет.

С обзиром на то да се за данас позвани свједоци оптужбе нису одазвали, на наредно рочиште, планирано за 7. август, бит ће позвани очеви страдалих студентица – Енес Малкоч и Амир Агић, те свједоци – Муамер Реџић, Анеса Еминагић и Сенад Зулчић.

Related Posts