БиХ

Мектић: СДС са Бошњацима треба да направи “хисторијско помирење”

Off 15

СДС треба сјести са Бошњацима и направити “хисторијско помирење”. ХДЗ је оборио улазак земље у Транспортну заједницу, а СНСД и РТРС чине све да дискредитирају опозицију. Све ово је данас новинарима рекао министар сигурности Босне и Херцеговине Драган Мектић.

Министар је оптужио предсједавајућег Предсједништва БиХ Драгана Човића да је инсистирао на постављању одређених особа у ОСА-и, те да је ХДЗ БиХ блокирао на телефонској сједници улазак БиХ у Транспортну заједницу.

СНСД преко РТРС-а дискредитира опозицију у Републици Српској

Мектић је у обраћању новинарима рекао да је Борис Грујић, накадашњи упосленик локалне БЕЛ телевизије у Бањој Луци, јучер изјавио да је уредник Информативног програма РТРС Синиша Михаиловић тражио од Горана Суваре да дискредитира опозицију.

Мектић је препричао Грујићеве наводе према којима је Михаиловић у више наврата доносио новац Сувари да дискредитира и компромитира опозицију у Републици Српској. Он се пита како је могуће да уредник РТРС-а одлази код особе за којом је расписана црвена Интерполова потјерница и даје јој 70.000 еура.

Министар је рекао да ће Грујић данас поднијети кривичну пријаву против одговорних у РТРС-у за криминал, те додао да је лоповлук, кукавичлук и патолошка мржња РТРС-а изашла на видјело.

Мектић: Аднан Длакић из Министарства није Аднан Длакић из одреда “Ел муџахедин”

Мектић је казао да се данима врти информација како је извјесни Аднан Длакић, припадника одреда “Ел Муџахедин”, његов савјетник.

Објашњавајући оптужбе да је Длакић главни Мектићев стратег и преко кога се штити тероризам и напада РС, а то су оптужбе које је први изнио Џевад Галијашевић кога Мектић сматра “експертом за глупост”, министар је рекао да је Аднан Длакић за вријеме рата имао 10 година, а РТРС и Џевад Галијашевић су га помијешали са другим Аднаном Длакићем.

“Како их није срамота и како сад да исправе љагу коју су нанијели том човјеку и његовој породици? Они се неће извинити због патолошке мржње”, рекао је Мектић.

Мектић је рекао да је Галијашевић знао за злочине над Србима које је починила маглајска бригада и да се никада није огласио о злочинама у логору у Гостовићима.

Тешке оптужбе на рачун првих људи СНСД-а

Осврнуо се и на изјаве шефа Клуба заступника СНСД-а Сташе Кошарца за којег је казао да му се, након састанка у Мостару, испред имена може додати слово “У” (Усташа).

Позвао је Додика да каже колико је милиона кредита дигла његова породица и зашто не враћају кредите. Он је казао да зна због чега политичари нападају ОСА-у истичући да је Човић рекао да инститира на постављању одређене особе за шефа мостарског уреда Обавјештајно-сигурносне агенције БиХ.

Што се тиче Транспортне заједнице, он је рекао да је на телефонској сједници он гласао за Транспортну заједницу и да су ХДЗ-ови министри гласали против због тога јер штите Додика.

“ХДЗ је оборио споразум на телефонској сједници. Нека се међународна заједница обрати њима”, рекао је Мектић.

Он је казао да ће предложити СДС-у да се консултира са ХДЗ-ом 1990 и да на тај начин штите интересе Хрвата, исто као што се ХДЗ БиХ консултира са СНСД-ом.

СДС треба сјести са Бошњацима и направити хисторијско помирење

Мектић је казао да СДС треба сјести с Бошњацима и дефинирати интересе, односно направити хисторијско помирење и успоставити систем који ће људима омогућити живот у БиХ.

Оптужио је в.д. главну тужитељицу Тужитељства БиХ Гордану Тадић да ради у интересу коалиције, како каже, “За дом спремни”. Истиче да је тренутно мафија у БиХ јача од државе.

Како каже, Гордана Тадић отворила је истрагу против главне тужитељице Тужилаштва Кантона Сарајево Далиде Бурзић на основу одређених писања, те да је то урадила јер је види као конкуренцију. Он је истакао да би за њега једино Бурзић испунили улогу главне тужитељице Тужитељства БиХ.

Related Posts