БиХ

Изетбеговић: Додикова изјава о “окупациуји Дрине” најопаснија изјава од Дејтона!

Off 14

Изјаву Милорада Додика о “муслиманској окупацији Дрине” члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић сматра “најпопаснијом изјавом једног бх. званичника од потписивања Дејтонског мировног споразума”.

Изетбеговић је данас новинарима рекао да је Додик таквом изјавом починио кривично дјело, због чега се он обратио Уреду високог представника, Вијећу за имплементацију мира, те Тужитељству БиХ, од којих је затражио да казне предсједника РС-а због таквог наступа.

Изетбеговић је коментирао и напад на правосуђе, као и посљедњи напад на бх. обавјештајну организацију (ОСА), те истакао како такве нападе Милорад Додик покреће у склопу притиска на ОСА-у како би се укључио у кадровска рјешења.

“Очигледно ОСА стоји на путу високо позиционираним политичарима. ради се о плану слабљења БиХ и њених механизама. То су подмукли планови”, рекао је Изетбеговић.

Пријетња Исламској заједници

У посљедњем издању ИДИЛ-овог магазина Румиyах (Рим) на овдашњим језицима објављена је фотографија реису-л-улеме Исламске заједнице у БиХ Хусеина еф. Кавазовића, његовог замјеника Хусеина еф. Смајића, као и муфтија ИЗБиХ, које описују као “муртеддске (отпадници од ислама) вође неисламске заједнице”, те се наглашава да је “убијање мрутедда драже и прече од убијања правих кафира”.

Изетбеговић је рекао да су пријетње упутили одметници из БиХ који се налазе на ратишту у Сирији и да је Исламска заједница БиХ прва на мети екстремиста, јер се одупире погрешном тумачењу ислама.

Изетбеговић је позвао све надлежне институције да не подцјењују пријетње и да дају подршку вјерским лидерима.

“Исламска заједница прва на мети јер је способна да се бори против екстремизма”, рекао је Изетбеговић.

Related Posts