fbpx
BiH, Vijesti

Velike gužve na graničnom prelazu Bregat

Off 52
Šćepan polje
Šćepan polje - ilustracija (Foto: Edis Deljković/BHRT)

U jeku ljetne turističke sezone, pojačana je frekvencija vozila na svim putnim pravcima, posebno prema moru. Više-časovna zadržavanja na graničnom prelazu Brgat, očekuju sve one koji planiraju da odmor provedu u Dubrovniku.

Nadležni zato preporučuju korištenje alternativnih prelaza.

Strpljenje, voda i lepeza – svima koji planiraju da uđu u Hrvatsku preko graničnog prelaza „Brgat“ ovo će biti neophodno. I nakon rekonstrukcije i proširenja ovog uskog „grla“ gužve, kilometarske kolone i višečasovna čekanja su neizbježni prilikom ulaska u Evropsku uniju. I dok čekaju, svim putnicima kao utjeha ostaje pogled na more.

Tradicionalno najveća zadržavanja su tokom vikenda, kada brojni stanovnici istočne Hercegovine, zbog blizine, idu u jednodnevnu posjetu moru, uz sve one koji su posao našli upravo u susjednom Dubrovniku. Iz Granične policije poručuju svima koji planiraju ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru da koriste alternativne granične prelaze.

SANELA DUJKOVIĆ, portparol Granične pоlicije BiH

Ono što je dobro jeste da imaju dva prelaza koji mogu biti alternativa prilikom prelaska granice međuanrodni grenačni pelaz Orahov do kao i međunarodni granični prelaz Čepikuće.

Preporuka vozačima teretnih vozila jeste da koriste granični prelaz „Klobuk“, umjesto „Deleuše“. Da bi bila izbjegnuta dodatna zadržavanja, a u najgorem slučaju povratak sa granice, svima koji planiraju put jadranske obale savjetuje se i da provjere rok važenja dokumenata.

Izvor: Dragana Mihić/BHRT

Related Posts