fbpx
Pozorište

Večeras se zatvara “Mostarska liska 2019”

Off 97
Foto: Fena

Dodjelom nagrada večeras će svečano biti zatvoreno 16. izdanje Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2019”.

Natjecalo se sedam predstava, a svaku od njih tematski su povezivali problemi današnjice, čime su umjetnici ujedno pozivali gledatelje da na neki način promisle o svijetu i vremenu u kojem žive i pokušaju taj svijet učiniti boljim, odnosno drugačijim.

U natjecateljskom programu publika je imala priliku vidjeti predstavu “Ime” – u režiji Admira Glamočaka i izvedbi ansambla Pozorišta mladih Sarajevo, “Zašto je poludeo gospodin R?” – u režiji Bobe Jelčića, a u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, “Anđeli Babilona” – u režiji Admira Glamočaka i produkciji Narodnog pozorišta Mostar, “Mušica” – u režiji Silvije Vadla i u izvedbi Gradskog kazališta Sisak i Doma kulture Kristalna kocka vedrine.

Oxygen Production iz Sarajeva nastupio je s predstavom “Narodni poslanik”, u režiji Alena Muratovića. Gosti iz Beograda – Presek Dijagonala donijeli su predstavu “Brak mrak”, čiju režiju potpisuje Tea Puharić, dok je zadnji dan natjecateljskog dijela nastupilo Narodno pozorište Republike Srpske iz Banje Luke s komedijom “Naši dani” – u režiji Juga Radivojevića.

Nakon svake odigrane predstave stručni žiri dodijelio je “Malu lisku” za najboljeg glumca ili glumicu večeri, koji ulaze u konkurenciju za najboljeg glumca i glumicu festivala. Stručni žiri dodijelit će večeras “Veliku lisku” – Grand Prix Festivala, za najbolju predstavu u cjelini.

Tu su i nagrade za najboljeg glumca i glumicu festivala, plaketa “Ahmet Obradović” za najbolju režiju, te nagrade žirija medija i žirija publike koji dodjeljuju nagrade za najbolju predstavu.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala činili su glumac i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti Senad Bašić, redatelj i dekan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Pjer Žalica i glumac Ateljea 212 Erol Kadić. U žiriju medija bile su Meliha Smajkić, Cvita Kusić i Rosanda Zovko, dok su za žiri publike bile zadužne Seada Kuštrić, Nada Dalipagić i Edna Voloder.

Nakon ceremonije dodjele nagrada, koncert će u čast nagrađenim održati kantautor Damir Imamović.

Related Posts