fbpx
Film, Sarajevo Film Festival

Večeras dodjela nagrada “Srce Sarajeva”, uživo na BHT1 i bhrt.ba od 20:00

Off 227
SFF 2019. Otvaranje
Foto: Edis Deljković/BHRT

Večeras od 20 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu će biti održana ceremonija dodjele nagrada 25. Sarajevo Film Festivala. Atmosferu sa crvenog tepiha u 19:30 sati, a potom i ceremoniju dodjele nagrada 25. SFF-a gledajte u direktnom prijenosu, samo na BHT1 i portalu bhrt.ba.

“Srce Sarajeva” dodjeljuje se u kategorijama za dugometražni, dokumentarni, kratkometražni i studentski film. Također, bit će uručene i CineLink nagrade.

Žirijem Takmičarskog programa SFF-a za igrani film ove godine predsjedava jedan od najcjenjenijih filmskih autora današnjice, švedski režiser i dobitnik Zlatne palme Ruben Östlund.

Uz ekipe filmova, selektorice programa, članove žirija i goste Festivala, večeras će na Crvenom tepihu biti i meksički glumac Gael Garcia Bernal, dobitnik “Počasnog Srca Sarajeva” 20. Sarajevo Film Festivala (2014), specijalni gost 25. Sarajevo Film Festivala.

“Hladni rat” – Ljubav i muzika u teškim vremenima

U okviru programa “Posvećeno Pawelu Pawlikowskom” festivalska publika će danas u 15 sati u kinu Meeting Point moći pogledati “Hladni rat”, film koji je otvorio prošlogodišnji Sarajevo Film Festival i za koji je Pawlikowski ovjenčan Zlatnom palmom za najbolju režiju na 71. Festivalu u Cannesu.

Film “Hladni rat” govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi koji se zbog različitog porijekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivim, ali ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo. Smješten u vrijeme Hladnog rata pedesetih godina prošlog stoljeća u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu, film opisuje nemoguću ljubav u nemoguća vremena.

Režija: Pawel Pawlikowski

Uloge: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc

“Lijepo doba” za ljubitelje kina pod zvijezdama 

Open Air program u Ljetnom kinu Raiffeisen donosi francuski film “Lijepo doba” (La Belle Epoque) Nicolasa Bedosa, uzbudljivu priču koja podsjeća na filmske klasike “The Game” i “Truman Show”.

Victoru (Daniel Auteuil), muškarcu u šezdesetim godinama života, svijet se okrene naopačke kada mu Antoine, poduzetnik u usponu, ponudi da isproba jedinstven i novi vid zabave. Koristeći mješavinu pozorišnih trikova i uprizorenja prošlih događaja, Antoineova kompanija omogućava klijentima povratak u doba po sopstvenom izboru. Victor se odlučuje vratiti četrdeset godina unazad, i ponovo proživjeti najljepšu sedmicu svog postojanja. Sedmicu kada je upoznao ljubav svog života.

Režija: Nicolas Bedos
Uloge: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant, Pierre Arditi


Izvor: BHRT/SFF

 

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže