fbpx
BiH, Vijesti

“Ustanovljeno više lokacija Oružanih snaga BiH koje nisu obilježene po zakonu”

Off 70
Foto: Avaz.ba

Načelnik Združenog štaba Oružanih snaga BiH izdao je naređenje za poduzimanje mjera i radnji da obilježja na svim vojnim lokacijama uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH budu u skladu sa Pravilom službe OS BiH. Kontrolom unutar sistema odbrane identifikovano je više lokacija Oružanih snaga koje nisu obilježene u skladu sa tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih snaga BiH.

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA ODBRANE BiH

S tim u vezi, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izdao je naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje da obilježja na svim vojnim lokacijama, uspostavljenim Odlukom Predsjedništva.

U narednom periodu Zajednički štab će nastaviti vršiti redovne i vanredne kontrole lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te poduzeti mjere i radnje da se sve identifikovane nepravilnosti otklone i uspostave u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima.


Portal Avaz.ba ranije je objavio fotografiju na kojoj se vidi da je na ulazu u kasarnu „Miloš Obilić“ u Palama jutros na tabli koja nosi naziv tog objekta Oružanih snaga BiH osvanula obilježja nekadašnje Vojske Republike Srpske.

 

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže