fbpx
BiH, Vijesti

Uskoro reforma obrazovanja u RS

Off 20
Foto: Fena

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske bi do kraja juna trebalo da formira stručne timove za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja, koji će raditi na reviziji, a potom i razvoju nastavnih planova i programa, izjavila je resorni ministar Natalija Trivić.

Kako je rekla, u reformu obrazovanja bi trebalo da bude uključena cjelokupna stručna javnost i da svi daju svoj doprinos.

Paralelno s tim procesom, kako je dodala, planiran je proces digitalizacije nastavnih sadržaja i dio udžbenika će biti dostupan učenicima u digitalnoj formi, čime će se smanjiti i težina đačke torbe, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ona se danas sastala sa šefom Kancelarije misije OEBS-a u Banjaluci Dmitrijem Jordanidijem, sa kojim je razgovarala o unapređenju saradnje u obrazovanju.

Predstavnici OEBS-a upoznali su Trivić s aktuelnim projektom koji okuplja eksperte iz regiona sa zadatkom da daju okvir i smjernice za provođenje kurikularne reforme u BiH a što bi svakako bilo od pomoći u predstojećoj reformi obrazovanja u RS.

Na sastanku je istaknuto da će rezultati PISA testiranja, koji se očekuju 3. decembra ove godine, biti određeni pokazatelj nivoa znanja učenika, ali i smjernica u kom pravcu treba da idu reforme u obrazovanju.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže