fbpx
BiH, Vijesti

U ZHŽ-u održana obuka za vatrogasce iz pružanja prve pomoći

Off 20
Foto: Fena/Ivan Crnjac

Civilna zaštita i Crveni križ Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) organizirali su danas obuku pripadnika vatrogasnih postrojbi te županije iz pružanja prve pomoći.

Kako je Feni kazao ravnatelj Uprave Civilne zaštite ZHŽ-a Drago Martinović obuku su do sada prošli grudski i širokobriješki vatrogasci.

Obuka je odrađena u suradnji sa županijskim Crvenim križem, a prošli su je vatrogasci Profesionalne vatrogasne postrojbe Široki Brijeg i DVD-a Mokro te pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Grude, pojasnio je on.

Obuku je u Širokom Brijegu vodio Luka Grgurić, dok je za grudske vatrogasce nadležan bio Tomo Miloš.

Po Martinovića riječima, obuku će u sljedećem tjednu proći i posuški te ljubuški vatrogasci.

– Vrlo je važno da naši vatrogasci budu dodatno educirani i usmjereni u ovom smislu. Posebice treba istaknuti mnoge prometne nesreće i požare koji se događaju u ljetnim mjesecima, stoga je važno da naša županija i u ovom aspektu bude dodatno sigurna – ustvrdio je ravnatelj Uprave Civilne zaštite ZHŽ-a.

Edukacija je provedena u sklopu provođenja aktivnosti Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2019. godini.

Martinović je također istaknuo kako je ZHŽ jedna od najsigurnijih županija u Federaciji te da su tamošnji vatrogasci u sve četiri jedinice lokalne samouprave pripadnici profesionalnih vatrogasnih postrojbi što, kako kaže, ranije nije bio slučaj.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže