fbpx
BiH, Vijesti

U utorak vanredna sjednica Predsjedništva BiH o imenovanju Tegeltije

Off 99
Foto: Predsjedništvo BiH

Na zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić sazvao je za naredni utorak 37. vanrednu sjednicu Predsjedništva, potvrđeno je za BHRT iz Komšićevog ureda. Sjednica je zakazana sa jednom tačkom dnevnog reda – Prijedlog odluke imenovanja Zorana Tegeltije za novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Ovu informaciju za BHRT je potvrdio i član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović.

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) završila je provjeru informacija, koje je kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara Zoran Tegeltija naveo na obrascu izjave Centralne izborne komisije (CIK). Izvještaj o provjeri proslijeđen je danas Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Prema rezultatima provjere, Tegeltija ispunjava sve uslove za imenovanje.

“S obzirom na potpisane principe za formiranje vlasti od 5. avgusta te precizno utvrđen rok od 30 dana, zahtijevam održavanje odgođene vanredne sjednice Predsjedništva BiH i predlažem da to bude 27. avgusta u 13 sati na kojoj bi bila tačka dnevnog reda “imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara”, navodi se u Dodikovom pismu Komšiću i Džaferoviću.

Izvor: BHRT

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže