fbpx
BiH, Vijesti

U Posušju otvorene nove prostorije Službe za zapošljavanje ZHŽ-a

Off 35

Nove prostorije Službe za zapošljavanje Zapadnohercegovačke županije otvorene su u utorak u općini Posušje, čime su područni uredi te službe dobili novi prostor na atraktivnijoj i vidljivijoj lokaciji koji je potpuno opremljen u skladu s europskim standardima pružanja potpore nezaposlenima.

Današnje otvaranje još je jednom pokazalo da su svi službenici u Podružnici Posušje na usluzi svim osobama koje traže posao i žele raditi, a poglavito mladima, priopćeno je iz Općine Posušje.

Dodaje se kako službeni podaci o broju nezaposlenih u općini Posušje ne odgovaraju stvarnom stanju jer većina osoba na popisu nezaposlenih, kojeg vodi Služba, nisu aktivni tražitelji posla.

Upravo iz tog razloga od novog načina rada i metodološkog pristupa profilu svim osobama koje su prijavljene kao nezaposlene, očekuju se konkretni i stvarni podatci kako bi sve nadležne institucije u okviru svojih ovlasti mogle poduzeti učinkovite mjere za smanjenje broja nezaposlenih u općini.

Pored toga, s novim uredima dolaze i nova pravila u radu s nezaposlenima. Osim nove tehničke opreme i suvremeno uređenih prostorija, službenici u ovim uredima također su kroz edukacijske procese razvili vještine pružanja savjeta za kvalitetno i brzo pronalaženje zapošljavanje.

Upravo u tom segmentu nalazi se najveći potencijal ovog novog pristupa nezaposlenima, a novootvoreni uredi postaju mjesto povezivanja osoba koje žele raditi i poslodavaca koji traže radnika, navodi se u priopćenju.

Podsjeća se kako Općina Posušje već duži period ima iznimnu suradnji s nadležnima u županijskoj službi, a u postupku je i potpisivanje Memoranduma o suradnji i s ovom službom i s Federalnim zavodom za zapošljavanje, a sve kako bi se uspješno kreirali potrebni i kvalitetni kadrovi na tržištu rada na lokanoj razini.

Novo uređenje i oprema omogućit će razdvajanje administrativnih od savjetodavnih usluga, kako bi svi nezaposleni dobili bržu i potrebniju uslugu koju traže. Projektna aktivnost omogućena je kroz suradnju Vlade Švicarske, GOPA-e u BiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Službe za zapošljavanje ŽZH i Općine Posušje.

Nove prostorije i novi način rada Službe za zapošljavanje svakako će doprinijeti ostvarenju zadanih smjernica koje nameće BFC certifikat u smislu konačnog slaganja kockica u mozaik Posušja kao mjesta ugodnog življenja, navodi se u priopćenju.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže