fbpx
BiH, Vijesti

U Banjaluci svečano otvoren novi most

Off 45
Foto: Facebook

Paljenjem osvjetljenja u Banjaluci je večeras otvoren novi most, izgrađen na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta. Most je dug 80, širok 14 metara i povezuje istočni i zapadni tranzit, odnosno naselja Kočićev Vijenac i Obilićevo, piše Anadolija.

Radovi su trajali manje od godinu dana, a na mostu se nalaze pješačka i biciklistička staza, kao i vidikovac. Nije poznata tačna cijena, ali iz Gradske uprave kažu da će biti manja od 2,7 miliona KM. Očekuje se da će puštanje saobraćaja preko ovog mosta značajno umanjiti saobraćajne gužve u Banjaluci.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je u obraćanju okupljenim građanima da će nastaviti graditi u Banjaluci, kako bi ovaj grad bio što prepoznatljiviji.

“Dogovorio sam se sa gradonačelnikom da se ovaj most zove Banjaluka most jer odražava ljepotu grada”, rekao je Dodik.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, ističe da je 14. juni bitan datum za ovaj most jer je 1957. godine izdata građevinska dozvola za stari most, a prošle godine potpisan je ugovor o izgradnji novog mosta.

“Banjaluka ovim mostom dobija pravu poveznicu istočnog i zapadnog tranzita, ali se ne zaustavljamo sa ovim poslom, radi se proširenje ulice i pred nama je izgradnja kružne raskrsnice u blizini”, kazao je Radojičić.

Uskoro će, naveo je, biti spojen i istočni tranzit.

Otvaranju mosta su prisustvovali brojni građani, kao i ličnosti iz javnog i političkog života.

Prema planovima gradske administracije, u roku pet godina u gradu na Vrbasu trebalo bi da budu izgrađena četiri mosta. Prvi je most kod Incela, koji je pušten u funkciju u decembru 2016. godine, sljedeći bi trebalo da bude završen do kraja sljedeće godine u naselju Srpske Toplice, a u planu je i izgradnja najvećeg mosta u gradu u naselju Dolac.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže