fbpx
BiH, Vijesti

Tužilaštvo BiH formiralo predmet ‘Dodik’

Off 26
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik na obilježavanju godišnice Trećeg puka OSBiH, Foto: Fena

Tužilaštvo BiH zaprimilo je krivičnu prijavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH za novinsku agenciju Patria.

„Nakon zaprimanja prijave, formiran je predmet i biće izvršene provjere“, izjavili su iz Tužilaštva BiH.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kako je i najavio, podnio je Tužilaštvu 14. maja krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zbog njegovih izjava u nedjelju na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH.

Dodik je tada ustvrdio da je odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske bila greška, kao i , pod pritiskom međunarodnog faktora, formiranje Oružanih snaga BiH. Takođe je zatražio od komande tog puka da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS-a, “jer je to njihov dan”.

Komšić je ranije izjavio da je Dodikov postupak direktan udar na stabilnost Bosne i Hercegovine, kao i stabilnost cijelog regiona. Dodao je da pripadnici Oružanih snaga BiH mogu nositi samo uniforme koje su zakonom propisane.

 

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže