fbpx
Film, Sarajevo Film Festival

“Tuga i slava” Pedra Almodóvara u prepunom Ljetnom kinu Raiffeisen

Off 120
Foto: SFF

Novi film čuvenog španskog režisera Pedra Almodóvara, TUGA I SLAVA, prikazan je večeras u prepunom Ljetnom kinu Raiffeisen, u sklopu programa Open Air Sarajevo Film Festivala.

Film u kojem se redatelj opet ujedinjuje sa svojim starim saradnicima, Penélopom Cruz i Antoniom Banderasom, premijerno je prikazan ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je Banderas osvojio nagradu za najboljeg glumca.

TUGA I SLAVA donosi priču o uspomenama Salvadora Malla, filmskog reditelja koji fizički sve više slabi. Neka sjećanja obnavlja u fizičkim susretima, a neka u mislima. TUGA I SLAVA govori o kreativnom radu, o nemogućnosti da ga se posmatra odvojeno od vlastitog života i o strastima koje bude nadu i život čine smislenim. Prisjećajući se svoje prošlosti, Salvador osjeća hitnu potrebu da to ispriča i da u toj potrebi pronađe spasenje.

Režija: Pedro Almodóvar

Uloge: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano, César Vicente, Asier Flores, Penélope Cruz, Cecilia Roth, Susi Sánchez, Raúl Arévalo, Pedro Casablanc, Julián López

Izvor: SFF.ba/BHRT

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže