fbpx
Svijet, Vijesti

Trump najavio dobar trgovinski sporazum sa Londonom

Off 14
Izvor: BBC

Američki predsjednik Donald Tramp (Donald Trump) rekao je danas britanskoj premijerki Terezi Mej (Theresa May) da će Sjedinjene Američke Države (SAD) sklopiti suštinski i pošten trgovinski sporazum sa Londonom poslije “Bregzita”.

“Mislim da ćemo imati suštinski trgovinski sporazum. To će biti veoma pošten sporazum i smatram da obje strane to žele”, rekao je Tramp na sastanku sa Mejovom i poslovnim liderima.

On je zahvalio Mejovoj na fantastičnom poslu i rekao da nije upoznat sa terminima njenog mandata, ali da bi ona trebalo “da bude u blizini” radi sklapanja sporazuma.

Tramp i Mej trebalo bi danas da razgovaraju i o drugim bitnim pitanjima, poput poslovanja sa kineskim telekomunikacionim divom Huavej (Huawei).

Tereza Mej trebalo bi da podnese ostavku u petak, 7. juna, ali će ostati na premijerskoj funkciji dok ne bude izabran njen nasljednik.

Najviši zvaničnici SAD i Velike Britanije sastali su se sa britanskim i američkim poslovnim liderima tokom Trampove posjete Britaniji.

“Mi smo vaš najveći trgovinski partner. Smatram da postoji velika prilika da se to značajno uveća, posebno sada”, rekao je Tramp.

Dok sastanak Trampa i Mej traje, na obližnjem trgu okupio se veliki broj demonstranata koji protestuju zbog posjete američkog predsjdnika. Očekuje se da će im se obratiti i lider Laburističke stranke Džeremi Korbin (Jeremy Corbyn).

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže