fbpx
Kultura, Muzika

“Tri pisma iz Sarajeva” Gorana Bregovića večeras u Skenderiji

Off 327
Foto: Floe Fotography/Facebook

Slavni bosanskohercegovački muzičar Goran Bregović večeras će u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” održati koncert pod nazivom “Tri pisma iz Sarajeva”. Bregović je prvobitno trebalo na nastupi na Bijeloj tabiji, ali je zbog nepovoljne vremenske prognoze koncert premješten u Skenderiju, s početkom u 20 sati i 30 minuta.

Zbog većeg kapaciteta dvorane, koja je ranije bila najavljena kao alternativna lokacija, u prodaju će biti pušteno dodatnih 200 ulaznica, saopćili su organizatori koncerta.

“U dvorani Skenderija bit će priređen ambijent dostojan ovog velikog muzičkog događaja. Tehnički će u Skenderiji biti postavljene sve iste pozicije kao što je bilo planirano na Bijeloj tabiji”, navode organizatori.

Na koncertu, uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije sa horom i orkestrom Gorana Bregovića, nastupit će vrhunski violinisti Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda. Specijalni gost koncerta je izvorna grupa “Sifet & Mehmed” iz Živinica.

Nakon premijernog izvođenja, koncert “Tri pisma iz Sarajeva” izvođen je u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom svijeta – Londonu, Pragu, Rimu, Buenos Airesu, Santiago de Chile, Meksiko Siti, San Francisku, Moskvi, Minsku, Kišenjevu, Sidneju, Istanbulu, Madridu, Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Skoplju.

Generalni medijski partner koncerta Gorana Bregovića “Tri pisma iz Sarajeva” je BHRT.

Izvor: BHRT/Fena

Related Posts