fbpx
BiH, Vijesti

Tradicionalna akcija “Počela je školska godina”

Off 30
Stop policija
Foto: Ilustracija

Tradicionalna akcija “Počela je školska godina” održava se i ovog rujna u organizaciji Auto-moto saveza u Bosni i Hercegovini i Mostarskog auto-moto kluba.

Akcija se provodi u sklopu Plana i programa preventivnog djelovanja u putnom prometu. Mostarskim ulicama ovih dana, uz prometne policajce, patroliraju i školske patrole.

Osnovci s palicama u rukama sa znakom STOP, a pod budnim okom patrolnih policajca, zaustavljaju ovih dana vozila u krugu mostarskih škola i na raskrižjima. Sve to u sklopu akcije preventivnog djelovanja u prometu.

RONALD ČULjAK, tajnik u AMS-u BiH

„U tom cilju radimo školske prometne patrole na raskrižjima u blizini škola sa Prometnom policijom gdje vozačima dijelimo prigodne letke, djeca zaustavljaju vozila s policajcima i na taj način nastojimo upozoriti vozače na povećan broj djece u blizini škola i da smanje brzinu, a s druge strane organiziramo predavanja učenicima; učimo ih onim osnovnim pravilima u prometu“

Učenici, patrolni policajci, kažu kako im je veoma zabavno obavljati ulogu pravih policajaca i razmijeniti par riječi s vozačima.

ELENA, učenica 6. razreda OŠ „Ilija Jakovljević“, Mostar

„Samo kažemo da smo mi auto-patrola, da trebaju biti malo oprezniji inače. Kažu nam da smo jako ljubazni i da simpatično izgledamo“.

FILIP, učenik 6. razreda OŠ „Ilija Jakovljević“, Mostar

„Meni je super. Trebaju vozači uvijek paziti kad su blizu škole, da uspore malo i uvijek pustiti djecu na pješačkom prijelazu“.

ŽELJKO, vozač

„Pohvalna akcija da se djeca uče a i učesnici u prometu dobrim navikama. -Poštujete li vi usporevanje ispred škola? -Poštujem , poštujem. 30-40 km/h, kako gdje“

IVAN, vozač

„Poštujem, uvijek usporim i sviđa mi se ovo, iskreno“.

Koliko je dugogodišnje provođenje ove akcije učinkovito potvrđuje činjenica da je iz godine u godinu sve manje prometnih nesreća u krugu škole, a u protekloj godini niti jedno dijete, u krugu mostarskih škola, nije ozlijeđeno u prometu.

Izvor: Ivana Vidmar/BHRT

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže