fbpx
Košarka

Tony Parker objavio kraj karijere

Off 22

Francuski košarkaš i četvorostruki osvajač NBA lige Toni Parker saopštio je danas da je završio profesionalnu karijeru.

“Sa mnogo emocija završavam karijeru. Mnogo sam radio, mnogo sam dobio, to je bila nevjerovatna avantura. Čak ni u najluđim snovima nisam mogao da pretpostavim da ću doživjeti ovako izuzetne trenutke u reprezentaciji Francuske i NBA ligi”, naveo je Parker na Tviter profilu.

Parker je 18 sezona nastupao u NBA ligi, od kojih 17 za San Antonio sa kojim je osvojio četiri titule i svake godine je igrao u plej-ofu.

On je prošle sezone prešao u Šarlot Hornetse, sa kojima nije igrao plej-of.

“Završavam karijeru. Odlučio sam da više ne igram košarku. Mnogo različitih stvari uticalo je na moju odluku, a pomislio sam, ako više ne mogu da budem Toni Parker i ako ne mogu da se borim za titulu, onda više ne želim da igram košarku”, rekao je Parker američkim medijima.

Parker je igrao u 1.151 utakmici u regularnom dijelu sezone u NBA ligi i prosječno je postizao 15,5 poena uz 5,6 asistencija po utakmici. Takođe, odigrao je 226 utakmica u plej-ofu, uz prosjek od 17,9 poena i 5,1 asistencije po meču.

Njegov ugovor sa Šarlotom ističe za godinu dana, ali nije bio u prvom planu u završnici sezone. Sa reprezentacijom Francuske osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine, kao i jednu srebrnu te dvije bronzane medalje.

 

Related Posts