fbpx
BiH, Vijesti

Tegeltija: Političko-paraobavještajne službe vrše pritisak na pravosuđe

Off 409

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Milan Tegeltija, večeras je u Dnevniku 2 BHRT-a ponovio da su optužbe koje mu se stavljaju na teret izmišljotine i da to nije jedini slučaj da ga se proziva na ovaj način. On je rekao da se radi o pritiscima određenih centara moći, koji žele kontrolu nad bh.pravosuđem.

Tegeltija je kazao da će na sutrašnjoj sjednici VSTS-a biti predstavljen ovaj, ali i svi drugi događaji koji opterećuju pravosuđe u zadnje vrijeme, posebno u posljednjih nekoliko mjeseci.

“Moram da kažem, na pravosuđe se od 2016. godine, a posebno zadnjih mjeseci vrši intenzivan i vrlo agresivan pritisak političko-paraobavještajnih službi, ili centara moći, kojima je za cilj, ne da građanima učine bolje pravosuđe, nego da se ono stavi pod kontrolu, kako bi služilo za političke obračune sa političkim neistomišljenicima i uređivanje političkih odnosa u Bosni i Hercegovini”, rekao je Tegeltija.

On je, ipak, odbio imenovati o kakvim se centrima radi, navodeći da treba pogledati njegov slučaj i seriju tekstova objavljenih na portalu Žurnal.

“Degutantno je da se ja dovodim u kontekst da bih za 2.000 KM svoj obraz, ugled, čast – i ličnu i profesionalnu – stavio na kocku. Oni koji su gledali moj imovinski karton mogu da vide da su moja ukupna primanja preko 5.000 KM”, kazao je Tegeltija za BHRT.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže