BiH, Vijesti

Susret majke autističnog dječaka i predstavnika Udruženja Sarajevo Taksi

Off 63
Foto: Grad Sarajevo

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka organizovao je danas u Vijećnici susret Zlatiborke Popov-Momčinović, majke autističnog dječaka i predstavnika Udruženja Sarajevo Taksi, a povodom incidenta koji se dogodio protekle sedmice.

Gadonačelnik Skaka je izrazio žaljenje zbog nemilog događaja koji je uznemirio javnost, dodajući kako se radi o izolovanom slučaju. Pohvalio je brzu reakciju Udruženja Sarajevo Taksi.

“Mi razumijemo opravdanu reakciju majke. S druge strane, naši taksisti su uvijek tu kada treba pomoći.
Najvažnije je da se iz cijelog slučaja izvuče zaključak kako je potrebno sistemsko rješenje, posebno za prevoz djece s posebnim potrebama u školu. Također, Grad Sarajevo će pomoći i organiziranu edukaciju za taksiste kako bi mogli adekvatno odgovoriti potrebama svakog putnika”, rekao je gradonačelnik.

Majka dječaka Zlatiborka Popov Momčinović je prihvatila izvinjenje, te naglasila da ne želi da vozač bude kažnjen. Kako je istakla, njena je također želja da ovaj slučaj bude povod da se ukaže na sistemske potrebe djece sa autizmom.

Predsjednik udruženja Sarajevo Taksi Enver Suljagić je naglasio da je ovo udruženje odmah reagovalo, te izrazio zadovoljstvo što je gradonačelnik organizovao današnji sastanak, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Related Posts