BiH, Svijet, Vijesti

State Department: Genocid u Srebrenici ne smije biti negiran i zaboravljen

Off 24

Genocid u Srebrenici ne smije biti negiran i zaboravljen, saopćeno je iz State Departmenta Sjedinjenih Država. U saopćenju se navodi kako danas obilježavaju 24. godišnjicu genocida u Srebrenici, javila je Anadolija

Američki narod se pridružuje narodu Bosne i Hercegovine u odavanju počasti za više od osam hiljada nevinih žrtava. Bolno poglavlje evropske historije, naveo je State Department, nikada ne smije biti negirano ili zaboravljeno.

“Stojimo uz one koji nastavljaju tražiti pravdu. Ponovo potvrđujemo našu neprekidnu podršku onima koji rade na očuvanju dostojanstva svih žrtava, uključujući one koji još uvijek čekaju na svoje posljednje utočište. Tragični događaji nas podsjećaju na potrebu da zajedno radimo za bolju budućnost, onu koja je stabilna, prosperitetna i inkluzivna za sve građane Bosne i Hercegovine”, piše u saopćenju.

Sjedinjene Države, naveli su, ostaju čvrst partner naroda Bosne i Hercegovine.

“Danas, dok se sjećamo palih, potvrđujemo našu posvećenost izgradnji mira i prosperiteta širom regije i osiguranju da se takva tragedija nikada više ne ponovi”, kaže se u saopćenju State Departmenta.

Related Posts