fbpx
Svijet, Vijesti

Šri Lanka: Nova eksplozija tokom deaktiviranja eksplozivne naprave

Off 134

Broj poginulih u napadima na crkve i luksuzne hotele širom Šri Lanke porastao je na 290, a ranjeno je oko 500 ljudi. RT prenosi kako je eksplodirala još jedna bomba dok je jedinica za posebne namjene pokušavala da je deaktivira. Bombe je eksplodirala u blizini crkve.

Pogledajte snimke uživo:

 

Detaljnije u prilogu našeg reportera Tea Zorića.

Portparol policije Ruvan Gunasekera odbio je da da tačan broj ubijenih i ranjenih u svakoj od tri crkve i četiri hotela koji su bili mete napada u nedelju.

Izvor iz vlade izjavio je da je predsjednik Maithripala Sirisena, koji se nalazio u inostranstvu kada se dogodio napad, zakazao sastanak Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Sastanku će prisustvovati i premijer zemlje Ranil Vikremesinge.

Američki State department saopštio je u revidiranom savjetu za svoje građane da “terorističke grupe” i dalje planiraju moguće napade na Šri Lanki.

“Teroristi mogu napasti sa malo ili nimalo upozorenja”, navodi se u revidiranom upozorenju, koje je objavljeno u nedelju, prenio je Reuters.

U saopštenju se navodi da potencijalni ciljevi uključuju turističke lokacije, transportna čvorišta, trgovačke centre, hotele, bogomolje, aerodrome i druge javne površine.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže