Занимљивости, Спорт

Представљена прва Барби с хиџабом

Off 16
Америчка олимпијка Ибтихај Мухамад била је инспирација за нову лутку Барби, прву која ће носити хиџаб, објавио је бренд Мател. 30-годишња олимпијка из Њу Џерсија, прва спорташица која се такмичила с хиџабом, прошле је године освојила бронзану медаљу у женском мачевању.

У Рију је дебитирала у екипи САД-а на Олимпијским играма. У Бразил је отишла као америчка муслиманка, желећи свима показати да може бити конкурентна у једном елитном спорту.

Лутка Барби израђена је у њезину част и прва је Барби с хиџабом у хисторији.

Лутка је представљена у понедјељак на “Glamour women of the year” самиту. Мухамад је била гошћа програма “Barbie Sheroes” у којему се одаје признање иноваторима и пионирима, преносе медији.

Захвалила је Мателу, израђивачу лутака Барби што ју је укључио у програм “Sheroes”. Осим хиџаба, лутка израђена по узору на олимпијку у мачевању носи одијело за мачевање, обућу Најк, кацигу и мач.

“Барби не слави Ибтихај због њезина судјеловања на Олимпијским играма, већ због онога што је разликује од других. Она је надахнуће бројним дјевојкама које се не виде као особе које су у стању освојити неко признање, но ова ће их лутка подсјетити да је све могуће”, рекао је Сејал Сах Милер, потпредсједник маркетинга за Барби.

Лутка ће на тржишту бити доступна у јесен идуће године.

Related Posts